Uit je comfortzone

Het geheim van je jong blijven voelen is nieuwe dingen blijven doen. Daarom 4 originele activiteiten voor 4 mooie nieuwe ervaringen.


Voor mannen en vrouwen met pit


Zou best stoer zijn, toch? Even achter het stuur van de Ferrari F430 en de kracht, het geluid, de grip en de reacties van deze geweldige wagen ervaren. Het kán! Gewoon in Nederland. Twintig minuten lang zelf rijden! Samen met een ervaren instructeur. 
Deze unieke belevenis bevat:

  • Een korte instructie door een professionele instructeur 
  • 20 minuten zelf rijden in de Ferrari F430 F1
  • Een echte adrenalinekick
  • Een klein aandenken

Enige voorwaarde: je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B.
Je kunt hiervoor terecht in Den Bosch, 't Harde, Utrecht, Zoetermeer en Brasschaat. Meer info en reserveren op belevenissen.nl. Prijs vanaf € 65,- 

Plastic Fantastic?


Fijn, zo’n strandwandeling. Zonnetje, lekker briesje, het geluid van de golven. Totdat je doorkrijgt hoeveel plastic je onderweg tegenkomt: rietjes, zakjes, speeltjes, aanstekers, schuimplastic, ballonnen... Vogels, vissen en zeezoogdieren zien het aan voor voedsel en vergiftigen zichzelf of ze raken verstrikt in de lintjes en draadjes met alle vreselijke gevolgen van dien. 

Wil je hier wat aan doen?
Het plastic-probleem is niet zomaar op te lossen, maar je kunt wel iets bijdragen. Help mee om deze zomer de héle Nederlandse kustlijn schoon te maken. Bijvoorbeeld met Stichting De Noordzee die ook dit jaar weer de Boskalis Beach Cleanup Tour organiseert! In de zomermaanden wordt er per etappe zo’n 10 kilometer gelopen, terwijl je zoveel mogelijk afval van het strand opruimt. Er zal een team starten op Schiermonikoog (noord) en in Cadzand (zuid). Meer informatie en aanmelden

Ontwerp je eigen ring


Hou je wel sieraden? Dan is dit wat voor jou! Tijdens deze workshop ga je zelf een ring ontwerpen en die onder professionele begeleiding zélf maken. Ter inspiratie zijn er veel voorbeelden aanwezig. Dat wordt zagen, vijlen, hameren, schuren, slijpen en polijsten. Je kunt ook samen met een vriend(in) of partner twee bij elkaar passende ringen bedenken en die allebei maken. Hoe uniek is dat…
De workshop (in Rotterdam) is inclusief het benodigd materiaal, begeleiding en uitleg door een professionele begeleider en een (groeps)foto als presentje. Meer info en reserveren op belevenissen.nl, zoek op ‘zilveren ring’. 

Schip ahoi!


Het kan, zo maar een keertje meevaren met een binnenvaartschip. Een aantal ondernemers biedt dit tegen betaling aan.

  • Op de Avenir krijg je je eigen tweepersoonshut in het vooronder en eet en drink je met de bemanning mee. Je kunt de kapitein alles vragen wat je over de binnenvaart wilt weten. Het is ook mogelijk een fiets mee te brengen en zo het varen te combineren met een mooie fietstocht. Voor het meevaren en kost en inwoning betaal je een vergoeding. Meer info: ms-avenir.com.
  • Op Het Heerenschip  mag je volledig ontspannen als je wilt, maar je mag de schipper ook ondersteunen in z’n werk. Het Heerenschip biedt in samenwerking met binnenvaartcruises.nl zelfs de mogelijkheid om een vaartraining te volgen aan boord. 

Meer suggesties op www.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl/over/meevaren