Tonnie's favoriete Curry-recept


7 november 2019


Senior accountmanager Tonnie Westerhof deelt haar favoriete Curry-recept.

Voor 8 personen

  • 1 soepkip voor bouillon
  • 4 grote uien
  • 1 bol knoflook
  • Verse gember, stukje
  • 4 aardappels
  • 4 winterwortels
  • 6 grote vleestomaten of 2 blikjes tomaten
  • 1.500 gram kipdijfilet
  • Bloem om te bestrooien
  • Arachideolie en roomboter om in te bakken
  • 2 potjes (165gr) Patak’s Mild Curry Paste (Indiase kruidenpasta)
  • Patak’s Mango Chutney
  • 1 spitskool
  • 1 grote bos koriander
  • 1 blik Kokosroom (naar smaak)
    Pappadums en/of naanbrood van Patak’s
      


Bereiding


  1. Trek een stevige bouillon van de soepkip.
  2. Snijd de uien grof en snipper de gember en knoflook naar smaak. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Snijd ook de winterwortel in kleine blokjes.
  3. Ontvel de vleestomaten en snijd blokjes (of gebruik tomatenblokjes uit blik).
  4. Snijd de kipdijfilet in grove stukken en bestrooi met een beetje bloem.
  5. Verhit de arachideolie met wat roomboter in een koekenpan met anti aanbaklaag en bak het vlees in porties rondom bruin.
  6. Neem een grote braadpan en bak hierin de uien, knoflook en gember in arachideolie langzaam lichtbruin.
  7. Voeg een pot Patak’s Mild Curry Paste toe. Voeg naar smaak eventueel extra kruidenpasta toe uit de 2e pot Patak’s Mild Curry Paste. Laat dit al roerend zachtjes sudderen. Voeg na enkele minuten de tomaten toe met twee eetlepels Patak’s Mango Chutney.
  8. Snijd de spitskool grof en voeg deze samen met de gesneden winterwortel en aardappel toe. Meng al roerend in de pan.
  9. Vul het geheel aan met de bouillon totdat de curry onder staat.
  10. Voeg de gebraden kip toe en vul zo nodig aan met de bouillon. Laat het met de deksel op de pan een uurtje zachtjes sudderen.
  11. Snijd de koriander fijn en bewaar wat blaadjes voor garnering. Voeg naar smaak kokosroom en extra Patak’s Mild Curry Paste en Patak’s Mango Chutney toe.
  12. Serveer met pappadums en/of naanbrood met Patak’s Mango Chutney en raita (frisse Indiase saus van yoghurt, komkommer en verse kruiden). Eventueel aangevuld met een frisse groene salade en Basmati rijst.

Tip: de volgende dag is de curry nóg lekkerder.

EET SMAKELIJK!