Lief voor je lijf

Je lichaam verdient het om alles te krijgen wat het nodig heeft. Juist als het niet altijd werkt zoals je zou willen. Accepteren van de aandoening is een eerste stap, een beetje extra liefde maakt het zachter.


Thuis onder handen

Wat een ontdekking: de masseur aan de deur! Een uitkomst als je niet zo mobiel bent en wel graag gemasseerd wil worden. Maar ook als je gewoon lekker wil genieten van een massage naar keuze in je eigen omgeving. Zoals een heilzame sportmassage, voetreflexologie of Shiatsu therapie. De masseur komt bij je thuis met de hele rataplan: een massagetafel, handdoeken, olie, massagekussens en eventueel muziek. Jij hoeft alleen maar de deur open te doen en je over te geven. Ook leuk om cadeau te doen!  Prijzen vanaf € 65,- (60, 90 of 120 minuten). 

Buiten de lijntjes

Steeds meer volwassenen pakken de kleurpotloden weer op en leven zich uit op een mandela of kleurplaat. Lekker even uit je hoofd, focussen op de mooiste kleurencombinaties. Het kan heel ontspannend werken en het is nog leuk ook! En het schijnt heel goed te zijn voor het menselijk denkproces. Een paar fraaie suggesties: 

Wist je dat...

Reflexonetherapie uitgaat van reflexzones op handen, voeten en oren die corresponderen met alle orgaansystemen en klieren in het lichaam? Tijdens een behandeling worden reflexzones met duim en vingers bewerkt, wat zorgt voor een betere doorbloeding van het corresponderende lichaamsdeel. Het zelfherstellend vermogen van de cliënt wordt op deze manier aangesproken en gestimuleerd.

 • het holle gedeelte van je voet vertegenwoordigt alle organen van de buik
 • de bal van de voet vertegenwoordigt samen met de tenen alle organen van het hoofd tot onder de borst.
 • de hiel van de voet vertegenwoordigt alle organen van het bekken.

Fris en stralend

Natuurlijk kun je gewoon een maskertje in een winkel kopen, maar het is heel eenvoudig zelf te maken. Met ingrediënten die gewoon in de koelkast liggen, zoals:

 • Banaan

  Tegen een doffe huid: prak een halve banaan en meng dat met een eetlepel honing en een eetlepel sinaasappelsap. Laat dit een kwartier inwerken op je gezicht. Spoel het af met lauwwarm water.

 • Avocado

  Tegen rimpels en lijntjes: prak een halve avocado en roer dat met 3 eetlepels olijfolie zorgvuldig tot een homogene, lichtgroene crème (zonder klontjes!). Half uur voor het slapen gaan aanbrengen met je vingers, goed inmasseren. Spoel het na 20 minuten af met koud water.

 • Komkommer

  Tegen vermoeide huid, wallen en donkere kringen: blend een komkommer (zonder zaadlijst), 3 eetlepels yoghurt en een scheutje vers citroensap tot een glad mengsel. Smeer het komkommermasker op je (gereinigd) gezicht, laat het een kwartiertje inwerken en spoel af met lauwwarm water.


Tip van een lezer

“Als ik het vertrouwen verlies dat ik door mijn colitis ulcerosa ooit weer genoeg energie zal hebben om een normale baan te hebben, ga ik plaatjes zoeken en knippen en maak een moodboard. Door te focussen op dingen waar ik van geniet, blij van word en op hoop, hou ik vertrouwen en blijft het leven in mij. Ik heb al een hele stapel gemaakt. Sommige dingen komen steeds terug, zoals werken met mensen. Dat is voor mij waardevol om te weten. Het geeft me houvast. Het komt goed.”