14 november 2018
Circa één op de vijf kinderen van twee tot vier jaar kan geclassificeerd worden als een echt 'lastige eter': een kind dat extreem selectief is in wat het wel en niet lust.
Heb je zo'n 'lastige eter'? Grote kans dat je kind een 'supertaster' is. Een superproever dus! Supertasters hebben wel tot tien keer meer smaakpapillen op hun tong dan andere kinderen. Supergevoelig zijn voor de smaak van bitter is erfelijk doorgegeven trouwens...
Maken kleurstoffen mijn kind hyperactief?
Huh, houtskool in mijn eten?
Welk voedsel houdt mij tijdens een nachtdienst alert?
Zuivel: engel of duivel?
Heel veel interessante vragen en antwoorden vind je in het boek Jongleren met voeding (Altlas Contact, € 19,99). Hierin beantwoorden wetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt op nuchtere wijze dergelijke kleine en grote vragen over voeding, gezondheid en gedrag. Zinnige informatie en antwoorden die je niet snel zult lezen in dieet- en kookboeken. Wie dit leest, weet straks of lijnzaadolie ook echt gezond is en in welk vet je oliebollen het beste kunt bakken.