Molen in Hilvarenbeek 
Uitzicht op de geitjes

Ons huisje

Erica vertrekt! #7


9 september 2020


Twee stoma’s en een rolstoel houden avontuurlijke Erica van Leeuwen niet tegen: ze wil emigreren! Voor ZorgSpeciaal houdt ze een blog bij.


Droomhuis gevonden… maar niet in België!


“Deze wilde je in drie stroken?” vraagt mijn moeder terwijl ze, bedolven onder mijn vitrages, achter de naaimachine zit. “En wat doe je dan met de kleur van de muren op de slaapkamer?” “Voorlopig even wit”, zeg ik. “Als we eenmaal over zijn, kijken we wel verder.” Als we eenmaal over zijn… het klinkt nog steeds onwerkelijk. Toch is het helemaal absoluut levensecht! Over een paar weken zitten Ronald en ik in ons prachtige, nieuwe droomhuis.


Paleisje gevonden

Want ja, het is gelukt! We hebben ons paleisje gevonden. Je zult het misschien niet geloven, maar dit paleisje staat niet in België, niet in Mallorca... maar in Hilvarenbeek! Na een jaar van fantaseren, plannen maken en huizen zoeken over de grens, is ons emigreeravontuur gestrand. We blijven in Nederland. Wel een heel stuk richting de grens van België, maar spannender dan dat kan ik het niet maken. Als ik het zo zeg, klinkt het wel erg teleurstellend. Ergens is het dat ook; om het hele buitenlandse avontuur te laten vallen. Maar toch voelt het goed en zijn Ronald en ik dolblij! Want dit huisje past ons als een jas.

Waarom nu toch in Nederland? De afgelopen tijd hebben we heel wat huizen in België bezichtigd. En elke keer liepen we vast op hetzelfde punt: dat we van de verhuurder geen aanpassingen mochten doen om het huis rolstoelvriendelijk te maken. De laatste keer waren we er zo dichtbij… maar ging het om diezelfde reden toch weer niet door. In mijn frustratie en ongeduld ben ik op Funda gaan kijken. En meteen zag ik hem staan: dit schattige huisje in Hilvarenbeek.


Geitjes en pony’s

Een hoekhuis is het, precies groot genoeg voor ons twee. Met maar liefst 130m2 tuin. En een ruime garage voor Ronald om te klussen. Boven hebben we drie slaapkamers met karakteristieke erkers. Dat alles in een rustige omgeving. En, nu komt het, met een kinderboerderij aan de overkant! Straks kijk ik vanuit het raam naar de geitjes en de pony’s. Hoe idyllisch is dat?

Natuurlijk wist ik dat bij die eerste blik op Funda allemaal nog niet. Wat me toen vooral opviel, was de mededeling dat ‘badkamer en keuken zouden worden gerenoveerd’. Meteen hing ik aan de telefoon: zou het ook mogelijk zijn onze eigen hoog/laag keuken te laten plaatsen? Ja hoor, dat kon. We waren nog niet eens ingeschreven, maar de verhuurder dacht al heel erg met ons mee. Een dag later zijn we gaan kijken. Nog twee hectische regeldagen later was het beklonken: dit werd ons nieuwe thuis.


Eind goed, al goed

Zo zie je maar, het leven gaat soms zijn eigen weg. Een huis in Brabant lag niet in de planning. Maar het hele plaatje klopte zo perfect, dat we gewoon wisten dat dit het moest zijn. Alsof de boel op zijn plek valt. We kunnen niet wachten om hier samen opnieuw te beginnen. Bij gebrek aan emigreeravontuur, zoeken we onze eigen avonturen wel op. Ik ben lid geworden van een watersportclub voor mensen met een beperking, bij het Zilvermeer in Mol, toch nog wat België. En misschien overwinteren we volgend jaar wel in Mallorca, wie weet? Dus: eind goed, al goed! Zeker omdat ik intussen ook goed nieuws heb gekregen vanuit het ziekenhuis. Ik heb eindelijk mijn MRI-scan gehad en de bulten op mijn hoofd, komen door vocht. Niks ernstigs dus. Ik hoef pas over drie jaar weer terug te komen. Wat een opluchting! Nu dat achter de rug is en de verhuizing eraan komt, lacht het leven me weer helemaal toe.


Retedruk

Maar nu even terug naar de dagelijkse realiteit. Want er zijn keuzes te maken. Welk laminaat voor in de woonkamer? Onze eigen kraan mee of toch een nieuwe bestellen? Is de vloer klaar als 11 september de traplift wordt geplaatst? Ik zal er retedruk mee zijn: alle voorbereidingen. Maar laat dat maar aan mij over! “Drie stroken van een meter graag”, zeg ik tegen mijn moeder. “En je komt toch wel logeren he?”


Dit was de laatste blog van Erica over haar emigreeravontuur. Benieuwd naar de vorige blogs? Lees ze hier. 


Erica vertrekt! #1

Erica vertrekt! #2

Erica vertrekt! #3

Erica vertrekt! #4

Erica vertrekt! #5

Erica vertrekt! #6