Bikkultjuh is er al helemaal klaar voor

Erica vertrekt! #4


20 februari 2020


Twee stoma's en een rolstoel houden avontuurlijke Erica van Leeuwen niet tegen: ze gaat emigreren! Voor ZorgSpeciaal houdt ze een blog bij.


Huisdieren niet toegestaan

Toortsen in huis, zou dat niet gaaf zijn? Van die fakkels, maar dan aan de muur... We zitten in de auto op weg naar huis. De ruitenwissers gaan driftig heen en weer, Ronald neuriet mee met de radio en ik fantaseer al googelend stiekem over de inrichting van het nieuwe huis.

Niet dat we al een huis hebben. Want dat gaat minder snel dan gedacht. Ik begin iedere dag met een rondje langs de Belgische woningsites, maar de laatste weken komt er weinig nieuws bij. En dan hebben we ook nog best wat eisen… Gelijkvloers, maar wel met een tuin. Of anders een brede trap, met ruimte voor een traplift. En sowieso een ruime badkamer, waar ik me met mijn rolstoel goed in kan bewegen. Want als ik een lekkage heb, wil ik mezelf kunnen redden. Verder in ieder geval één extra slaapkamer, zodat mijn ouders gemakkelijk kunnen komen logeren. En dan natuurlijk de katten! Laatst zagen we een prachtig huis, maar helaas: huisdieren niet toegestaan. Dan houdt het gelijk op, want Bikkultjuh en Blinkie zijn echt onze kindjes. Die móéten mee

Blinkie en Bikkultjuh
Blinkie (liggend) en Bikkultjuh (zittend) op een echt 'Erica-stoeltje' 

Vorige week heb ik zo’n beetje alle Belgische verhuurmakelaars gemaild en gebeld. Of ze misschien nog van andere huizen wisten. Nee heb je, ja kan je krijgen toch? Ik ben nogal van de proactieve aanpak. De stilte op de markt was normaal voor deze tijd van het jaar, zeiden ze. Het stelt me iets gerust, maar jammer is het wel. Want ik zou het liefst vandaag ons boeltje nog pakken.


Vast aan het inpakken
Vast flink aan het inpakken, want: "Ik wil zo snel mogelijk kunnen gaan" 

Thuis ziet het er al uit alsof we elk moment kunnen vertrekken. Alles wat we niet veel gebruiken, heb ik ingepakt. Zelfs de vriezer is bijna leeg. Ronald moet erom lachen, maar ja, als we iets vinden, wil ik ook zo snel mogelijk gaan! Dus kan je in de woonkamer je kont haast niet meer keren door al die verhuisdozen. Of eigenlijk vooral door de complete nieuwe Barok-eethoek die er onder lakens staat te wachten. We konden hem via-via gratis krijgen en tja, dat kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. In het nieuwe huis is er hopelijk een mooie plek voor.

Wauw, er bestaan bronzen wandlampen in de vorm van een toorts, zie ik op Pinterest. Ik hou ervan, die kasteelachtige barokstijl. Blingbling maar tegelijk stoer. “Wat vind jij hiervan?”, vraag ik Ronald. Maar die moet op de weg letten. “Vraag het me straks thuis nog eens, mop.” Dat zal ik zeker doen.

We kunnen samen uren fantaseren over ons toekomstige stulpje. Gelukkig kan Ronald zich wel in mijn barokstijl vinden. Laatst hebben we de serie Vikings gekeken en van die sfeer waren we allebei ook erg gecharmeerd… Een huis door de eeuwen heen, dat lijkt ons wel wat. Nou, daar passen die toortsen prima bij toch? Ik voeg ze vast toe aan mijn favorieten.


Gaat Erica haar Belgische paleisje vinden? Je leest het in haar blog!

Erica vertrekt! #1
Erica vertrekt! #2
Erica vertrekt! #3
Erica vertrekt! #4
Erica vertrekt! #5
Erica vertrekt! #6
Erica vertrekt! #7